thursday - party

Har gjort en hel del idag, redan nu. Var i skolan, gick efter Jennys nya cykel, åt lunch, shoppade i sello (bara en sväng inne på GT) och nu är jag hemma. Ska snart se på lite serier, sen ska jag hoppa i duschen och börja fixa mig och så är det förfest med några tjejer först innan vi ska till stan på fest. First Summer Party som den heter. Får se hur det blir, förväntingarna är inte så hemskt höga, fast jag tror det blir roligt med nästan hela årskursen på samma ställe en kväll. Med 300 andra människor.. Japp, imorgon är det ändå skola och sen blir det officiellt sommarlov på lördag. Ha det gött!

Kvällens outfit. Tar bilder på mig själv senare!

YES !!!

Ja, ja, ja, ja, jaa! Okej, jag har bättre nyheter än ni någonsin sku kunna tänka er. Toppenbra nyheter. Så, vi har funderat på dethär ungefär en månad nu och nu är det klart. Emma, Assi, Ulli och jag ska till Rhodos en vecka i slutet av sommaren! Okej, resa med kompisar tänker ni. Men det är inte bara det med de här tjejerna. Det kommer att bli fullständigt sjukt, galet och absolut en resa att minnas. Kommer att bli väldigt mycket skratt, solande, festande och så vidare. I soliga varma Grekland dessutom. Med en massa snygga killar. Det tackar jag inte nej till. Det pirrar i magen och jag är taggad ända ut till fingerspetsarna nu redan, det kommer att bli en lång väntan men det är väl bara bra?!


shoemania

Har sån lust att köpa skor. Jag gör inte det så ofta för jag tycker de är så dyra, men med jämna mellanrum får jag bara sån lust att köpa skor. Nu till sommaren speciellt. Vill ha enkla men snygga skor. Lätta och tyngre. Ljusa och mörka.


le coffee & le geisha

Jobbar. Eller "jobbar". Kom just hit, ska vara här ännu i över fem timmar och känner mig nästan nöjd över det. Jobbet är mycket roligare nu när jag inte behöver tänka på skolan.. Jag hann gå en sväng till några butiker före, blev traumatiserad när jag testade en bikini och är glad som fan hela tiden. Vet ni varför? Två orsaker. Nej, tre. De första två kan jag säga nu, nästa får ni när det är 100% säkert.
Så, orsak nummer 1: jag har bara tre dagar skola kvar (en "riktig") och de tre dagarna, eller slutet på min vecka egentligen, ser ut såhär: Torsdag-festa. Fredag-softa. Lördag-festa. Söndag-festa. Orsak nummer 2: mitt jobb innebär pengar och pengar innebär allt möjligt skoj..! Ni borde känna er lite avundsjuka nu.


vans + docksides

Hittade ett par skitsnygga Vans i en butik idag men de hade inte min storlek och det kommer nya först nästa vår (!!!) så jag får väl försöka hitta en annan färg. Vet inte alls hurdana jag vill ha, färggranna eller till exempel ljusblåa? Så vill jag också ha ett par dockare men de kostar så mycket att jag funderar på att be päronen betala häften. We'll see.

provveckan är slut

Därför gick vi och åt sushi, som det hör till att man gör. Hängde i sello i fyra timmar, köpte en bikiniöverdel och en kjol. Märkte att jag har fått min lön!!! Nu är allt prima skinka i världen. Ska kolla på HIMYM nu, ha det bra!

Har känt för att satsa på mer vitt nu, istället för svart. Fräshare på sommaren liksom..

ensam är stark ?

Ett nytt ordspråk som jag upptäckte idag. Sitter uppe såhär sent för jag pratar med Ems och Ass och skriver modda. Tycker att ordspråket är lite sorgligt förresten. Okej, fint är det ju. Man ska vara säker på sig själv och tro på sig själv och lita på sig själv men vad gör man utan sina medmänniskor? Not much. Snart ska jag sova, skönt.

Assi ♥

how i met your mother..

..maraton. Har bara kollat på film hela dagen idag, skönt. Nu är det himym som gäller, snart får jag tomatsoppa till middag och klockan 21:00 ska jag se på DHW. Dessutom ska jag ta mig i kragen och göra min modda uppgift idag som borde ha gjorts för en månad sen. Har ni några planer för ikväll?

Tysklands kille i eurovisionen. Var det bara jag som fastnade för denhär snyggingen? Hans ögon ♥

taking them pictures

Modersmålsprov-check! Det gick förvånansvärt lätt.. Och jag var hemma klockan elva. Så nu har jag dragit ut en sväng med kameran, ätit lunch och läst kalle anka och nu ska jag se på film och spela playstation spel. Borde säkert vara ute och njuta av vädret men jag mår dåligt och är trött + det blåser ju kallt idag så jag stannar inne. Njuter av att ingen utom jag är hemma. Har kanske lite spännande nyheter senare idag, men det får vänta tills jag är säker. Nu ska jag se på film, puss


filmkväll med mig själv

Av nån orsak, som jag inte riktigt förstår, tyckte jag otroligt synd om mig själv när jag kom hem just. Så nu hoppade jag i min OnePiece som jag inte har hunnit använda på länge, tog lite moviesnacks och fyra filmer och satte mig i soffan. Det blir The Butterfly Effect, Revolutionary Road, Straw Dogs och Ronja Rövardotter idag. Behöver det här, att bara vara för mig själv lite. Mys.


trött x1000

Vi kollade på eurovisionen med Emma, Assi och Ulli igår kväll (YES, bra Sverige!!!). Sjukt roligt hade vi och det tog slut halv två tiden tror jag. Jag och Ulli blev hos Assi och sov och smarta som vi är bestämde vi oss för att kolla på film. Så vi somnade sen alla på en soffa, vilket i sig var obekvämt, men vi hade inga filtar och det var tidig väckning idag. Hur smart var inte det? Jag försökte få mig att se lite halvrespektabel ut när jag vaknade och tog bussen till sello med Ulli. Varför så tidigt? Jag har jobb alltså. Skönt att vara här när det är såhär lugnt men jag är tröttare än trött och var hungrig som en varg (hittade en påse gröt just-woopwoop). Ska vara här till nästan fyra, sen är det raka vägen till kusinerna och sen hem på lillasysters barnkalas. Mysigt va? Hoppas ni har en skön söndag!

glass, sol och killar utan skjorta

Good news! Vi har fått glass hit till jobbet! Bra eller bra? I alla fall så är det här jag hänger nu. Ska ännu vara här i fyra timmar. Suck. Men jag får förhoppningsvis sällskap av tre töser om en stund. Vi ska golfa lite och proppa oss fulla med jordgubbar. Oh heavenly summer. Tills tjejerna kommer har jag min cosmo och min ipod som sällskap. Nästan inga kunder har det varit heller, alla är väl bortresta eller nåt på veckosluten. Nu ska jag ut i solen igen, ciao!


-

Mår som en groda. Hör av mig när det är bättre och jag kan börja leva igen, ha det gött.

17:16

Så skönt att bara kunna ta det lugnt utan stress med skolarbeten, jobb eller prov. Har inte fått min lön som jag hoppades men ska kolla om pappa har pengar att låna så jag klarar av kvällen. Det blir förfest hos Ems med några tjejer och därefter ska vi ut, till Kyrkslätt av alla ställen. Födelsedagsfest på Shake på schemat.
Var i stan en stund med Jenny idag och det var skitskönt. Saknar att hänga i stan bara och gå runt i butiker och sitta på mysiga caféer. Nån som känner för att hänga på nästa vecka nån dag?


25/5/2012

Äntligen är det fredag! Som jag har väntat. Skrev just historiaprovet och nu ska jag iväg till stan för att shoppa lite och umgås med Ems. Senare ikväll är det fest men före det hoppas jag att jag har fått min lön. Cross your fingers.

finally done

Ååh gud. Har läst på prov i alltsomallt sex timmar. Hade en paus klockan sju då jag hjälpte mamma med maten (tortillas) och så kollade jag just på Criminal Minds. Nu är jag fullproppad med information och ska bara hoppa i duschen, skumma igenom anteckningarna igen och sen ska det sovas! Behöver vara pigg imorgon för det blir en lång dag + natt. Är taggad till tusen! Ända problemet är min lilla klädkris men jag tror den löser sig sen.. Godnatt!

Provade Remby förresten (som jag skrev om igår) och det blev bara skit om jag ska vara ärlig. Strunt i det alltså. Nu ska jag sova för klockan är så mycket.

THU24

Alltså, vilken härlig dag det blev! Eller vädret då. Min dag består av skola och provläsning men det är okej för det är mitt sista läsprov för året! Ska just flytta mig ut på terassen med lite musik och frukter, men före det ska jag dra på mig ett par shorts och bikini topp. Trodde det sku vara kallt idag så min outfit bestod av ylletröja, läderrock och långbyxor. Smart va? Imorgon är det fredag. Äntligen. Nu ska jag bara orka idag. Dagens pepp: det är sista ordentliga provet, kom igen nu!
Senare blir det träning hemma med cykeln och Criminal Minds på tv. Nu ska jag ut bland maskrosorna och björkarna. Laters

Det finns en ny "app" på blogg.se som heter Remby.. Googlade det och det är nån slags foto grej? Ska prova lite senare idag, lägger upp om det blir nåt coolt!

Lana Del Rey-Elvis

Jag är lite kär i henne. Lyssnar på hennes musik stup i kvarten. Tummen upp för det.

(Emmas födelsedags present--I want!)
Min dag blev lite mer händelserik än jag trodde den sku bli. Efter att jag hade läst hela rellaboken (somnade bara två gånger!) körde jag till drumsö och tillbaka, åt årets första grillmat (himmelskt!) och kollade på Grey's. Perfekt dag mitt i provveckan. Imorgon blir det skola till två ungefär och sen ska jag raka vägen hem för att plugga historia. Kommer inte att lära mig allt så hoppas jag lär mig tillräckligt för en 9 eller ens en 8. Nu är jag ganska trött så jag tänker cykla lite och sen ska jag sova. Pusshej

SMILE

Fint. Hittade den på Lindas blogg och har sett den hos många andra. Måst själv också sätta upp den eftersom den är så otrolig.
Nu blir det middag och några avsnitt Glee.

det blåser från söder

Har inte världens bästa dag på G. Är trött, har huvudvärk, var två timmar i onödan i skolan och ska tillbringa resten av dagen med en massa böcker. Religionsboken och historiakompendiet närmare bestämt. Hur kul är inte det. Hälsokunskapsprovet gick helt okej ändå, vilket är bra med tanke på att jag inte läste så mycket.
Skippar idén att sitta ute och läsa, det är omöjligt i blåsten och jag har kallt så det blir sängen istället. Imorgon blir det en urtråkig dag med bara provläsning och sen är det äntligen fredag, shopping och fest. YES!
Hittade just lite pics från min födelsedag så jag lägger in dem på pauserna i Grey's idag.
Nu ska jag umgås med mina böcker. Ha det bra, hejdå!

jumpsuit-H&M/rock-Gina Tricot/Converse

Klicka på nedre bilden förresten för en link där ni kan se min kusins kortfilm LIV. Haha stolt kusin här hej.

late night w/ Nicce

Ligger på min sköna säng och läser inte på provet. Bestämde mig för att strunta i proven lite nu, bara ta det lugnt och se vad som händer. Det är ändå sommarlov snart och det känns onödigt att stressa. Lyssnar på gammal musik från radion, orkar inte kolla på eurovisionen och ska snart sova. Har varmt som fan efter alla timmar i solen idag. Jag försökte läsa på prov på jobbet men jag blev avbruten hela tiden så till sist gav jag upp. Hade roligt på jobbet though.. Dreglade lite på snygga killar och så. As usual. Sommaren är verkligen här, alla killar är lite sådär extra snygga.
Snygg bild på mig, jag ser sådär trevligt lite arg ut. Haha nej, men det duger som dagens. Shortsen gled upp hela tiden så min rumpa syntes.. Hehe


jag älskar sommaren

Okej, provveckan är på full gång men jag kan bara säga en sak: Sommaren, det är min tid på året. Går omkring och är glad hela tiden och alla dagar är fyllda av bara en massa bra. Idag gick jag hemifrån lite över 10, grattade Filippa, åt chokladkaka, gick till butiken och köpte några cider, hoppade in i Helenas bil och körde till Linnea. Där samlades vi sen, ett gäng vänner, på hennes härliga gräsmatta och drack lite. När de flesta andra gick till skolan gick jag och fyra andra till Linda (efter att ha tappat bort oss i en skog..) för lite lunch. Sen bar det iväg till moms och nu är jag på jobb. Bossen var riktig glad och pratsam idag och nu ska jag läsa på prov i solen. Ska försöka undvika att bränna mig.. Älska sommaren!

photo by: Emma

pojkhår

Hon fyller 18 idag! Min tjej. En av mina helt äldsta vänner, som jag känt sen jag var två. Vi träffades på dagiset, hade pojkhår (haha) och gick i samma skola från ettan till nian. Sen valde vi samma gymnasie också. Så vi har hållit ihop kan man väl säga. Älskar den tjejen. Grattis Filippa ♥


22:44

Först: alla ska kolla på YLE5 imorgon klockan 22:05 eller 22:45 (vet inte vilken). Min lilla kusin är i tvn :)

Har rullskrinnat, ätit middag och ska sova snart. Har varit en sjukt bra dag, let's hope tomorrow is as good!

måndag

Chillin' @ work. Hehe, alltså läser på prov och nätshoppar. Finskaprovet gick dåligt, jag skippade esport och for till sello med några tjejer. Hängde mest med Filippa och gick omkring i olika butiker och provade kläder. Hon är en riktigt härlig tös men lite konstig så jag är också lite konstig efter att ha varit med henne. Lite sprallig liksom. Nåja, i alla fall så sitter jag här nu och ska sitta här till lite före 9. Hinner läsa på prov vilket är bra men jag glömde min ipod hemma idag så jag är uttråkad som få. Hittade en påse snabbgröt som jag kokade och skrattar åt att jag inte har nån röst alls nästan. Sku säga hej åt en kund och det blev bara ett "iii". Haha.. Ååh jag vill ha glass! Nånting att dricka sku också sitta fint. Hoppas ni har en mer soft dag än jag, ni ligger väl ute på en terass i bikini? I'm jealous.
Förresten så hittade jag en outfit till skolavslutningen idag! Här har ni plaggen som jag (kanske) ska ha.


back to esport

Finska provet är skrivet och nu åker jag till esport. Ska springa, cykla och pumpa järn. Har inte varit på esport på en månad så det blir skönt. Egentligen vill jag gå på nån timme men jag ska på jobb klockan två så får nöja mig med det här. Ikväll tar jag ut cykeln och hämtar min kamera från Ems. Känner mig så pigg och glad nu när sommaren är här, love it! Inget prov imorgon vilket är skönt. Jag hinner läsa på mina kommande prov i lugn och ro alltså. Får hoppas att jag klarar av jobbdagen med den lilla röst jag har.. Laters
Glad måndag förresten!


rubrik

Det här är en riktigt mörk dag. Finland kom på fjärde plats i hockey-vm. Varför?! Haha nej. Jag tycker det är synd, förstås, men life goes on. Lillebrorsan kom på fjärde plats i sin säbäturnering också, 3-2 i sista matchen, what are the odds? Duktigt var det av honom tycker jag i alla fall. Själv har jag kollat på the Voice (alltså med Christina Aguilera, Maroon 5 killen, Cee Lo Green och den sista killen som jag inte vet vad han heter) och rullskrinnat nästan en timme. Go me! Nu njuter jag av en smoothie som jag improviserade ihop och lite keso. Tänkte kolla lite tv och cykla snart. Läsa på finskaprovet kan jag göra sen.
Märkte just en negativ grej med att vara ensam hemma. Jag brukar inte gå omkring och tala med mig själv (så ofta), och just fick jag ett samtal från jobbet och märkte att ojdå, jag har ingen röst. Försökte i alla fall säga vad jag behövde få sagt (att jag kan gå en timme tidigare till jobbet imorgon--usch) och sen skrattade jag lite för mig själv och sa hejdå. Haha, så går det när man pratar högljutt med tjejerna och sjunger i bilen. Om inte jag sku ha varit ensam hela dagen sku jag kanske ha märkt att jag inte kan prata.. Well, sånt är livet. Nu ska jag lämna datorn åt sitt öde resten av dagen, ha det gött!


19.5.2012

Igår hade jag en helt otroligt bra dag. Först var Nadine här, sen åkte jag till sello och köpte läderrocken. Därifrån tog jag bussen till Assi och var hemma hos henne en stund före vi gick till Emma. Hos Emma var det sen häng med några av de härligaste tjejerna på jorden som gällde. Vi pratade om allt och inget, drack skumppa, åt skinkpaj och chokladkaka och jag hade i alla fall jätte roligt. Det var varmt ute dessutom vilket gjorde allt så mycket bättre.
Lägger in bilder bara jag får dem av Emma, och bara jag hämtar min kamera från henne.
Senare på kvällen körde vi in till stan (med en överfull bil och Ulli i bakluckan) där vi började kvällen på Venue (som om man frågar mig inte var värt 13 euro) och fortsatte på Tavastia lite senare. Det blev ändå inte en så sen kväll för mig eftersom mina pengar tog slut och jag egentligen bara ville gå nånstans där jag kunde skaka rumpa hela natten. Kände inte för att bara softa liksom. Dessutom har jag ont i halsen och jag fick (som jag brukar) svårt att andas. Så inte världens bästa utekväll för mig men rolig i alla fall och jag tror Emma hade det bra, och det är ju viktigast. Nästa veckoslut blir det nya utekvällar på nya ställen. Roligt att vara 18? Oh yes.


skön dag

Ååh vilken dag! Jag lyckades sova till ett, drack juice och läste Aldrig Fucka Upp, satt ute och läste på historia provet i en och en halv timme (det är sjukt varmt idag-härligt!), åt lunch och nu ska jag snart kolla hockeymatch och kanske en film. Fattar inte hur skönt det är att vara ensam hemma, det är så lugnt och tyst. Fast lite sällskap sku kanske inte skada..
Imorgon börjar provveckan med finskaprov och det tänkte jag läsa på ikväll efter matchen, filmen och en tur med rullskrinnarna. Provet får gå som det vill, jag är redan inställd på sommar. Det ska dessutom vara supervarmt imorgon också (varmare än idag!) och jag ska på jobb, så jag kan sitta ute och läsa på prov och njuta av värmen. Slå två flugor i en smäll typ.


CONVERSE

Before

After


emma 18

Världens bästa Emma, min speciella älskade vän, fyller 18 idag. Så konstigt att vi alla blir så gamla nu. Det känns som igår som vi började på sjuan och Ems skrämde mig för hon var så tuff. Svart hår och en skrämmande kompis bredvid henne (Assi). Fan, jag trodde inte på Filippa när hon sa att de var supertrevliga. Well, hon hade rätt. Grattis på födelsedagen Emma! Kram

saturday

God morgon! Är det bara jag eller känner ni också att det idag är en av de vårdagarna då man känner att sommaren är nära? Vädret är super, allt är grönt och jag äter god frulle och kollar på HIMYM. Snart ska jag ta en lång dusch och sen skyndar jag iväg till sello för att köpa min nya jacka. Efter det får jag se hur jag gör, åker jag hem via eller blir det raka vägen till kompisarna? Det är födelsedagsfirande på agendan idag och jag är riktigt taggad för hela dagen + kvällen. Egentligen borde jag läsa på prov men jag hinner inte hur jag än vill. Så. Är förresten ganska pigg idag, fast jag bara har sovit 8 timmar. Vi vakade halva natten med Nadine och såg några olika filmer (bland annat Seven som jag inte hade sett för och som var riktigt bra!). Mysig kväll. Nej nu ska jag snart börja aktivera mig, ha en bra dag!


VECKA20 - vill ha!



let me fly away

Haha. Ojdå, vet ni vad. Utan att överdriva (kanske lite) kan jag berätta att jag höll på att flyga iväg idag när jag gick hem. Det blåste som värsta tornadon och jag måste använda alla krafter jag hade för att kunna röra på mig. Ganska roligt.
Vad köpte jag då på min lilla shoppingrunda? Jag gick i alla klädbutiker i sello (nästan alla.. alla som är värt nåt) och hittade en hel del "okej" grejer, men inget jättesnyggt. Så jag köpte en födelsedagspresent åt Filippa och fixade så de håller en rock åt mig på GT tills imorgon. Hade inte med så mycket pengar idag. Så det blir att åka en sväng till sello imorgon, mellan allt det andra jag ska göra.

vill ha! fast jag tänker: vad är den bra för? men den är ju så söt?!

den snyggingen följer med mig hem imorgon, vad tycker ni?
Just nu sitter jag hemma, äter en liten lunch, fixar med bloggen och annat och ska läsa lite AFU före Nadine kommer hit. Det är så sjukt grönt ute förresten, I love it! Hela gården är helt ljusgrön, lysande nästan. Intressant, va? Nej men jag tycker det är så uppiggande. Fast jag är helt dödstrött för jag kommer inte ens ihåg när jag senast sku ha sovit mer än 8 timmar en natt. Behöver sova! Kunde inte hålla mig vaken i bussen idag heller så jag missade min hållplats, typiskt. Nu fortsätter jag med mitt, laters!

dagens. kände inte för nånting obekvämt + har ont överallt så det blev myskläder idag

fluff

Aah jag mår så dåligt. Pyton alltså. Har huvudvärk, ont i halsen och ryggen värker så att jag inte kan stå. Vad händer?!
Min lösning på problemen stavas värkmedel, vitaminer, shopping och filmkväll. Nadine kommer hem till mig senare idag och vi ska äta cesarsallad och kolla film. Ska bli riktigt roligt. Resten av veckoslutet kommer att gå åt till att festa och läsa på prov. Det kanske inte förvånar er när jag säger att jag inte alls känner för att öva på prov, men jag ska faktiskt vara riktigt duktig och läsa mer än dagen före på mina prov. En sista slutspurt för året och så är det sommarlov. Fast mina prov är alla jobbiga som bara vad, historia, religion, finska, hälsokunskap, engelska, modda. Orka. Jag håller på att göra en plan på hur jag ska läsa, med exakta timmar, så jag får ut så mycket som möjligt. Undviker att komma till skolan på sommaren för att skriva prov. Fast ett historiaprov ska jag ändå skriva då.
Nog om prov. Linnea hade med sig en ny tidning till skolan, aktiva som vi är läser vi ju allt utom skolgrejer på timmarna, och den verkade ganska cool. Kommer inte ihåg vad den heter just nu, men tänkte gå köpa den idag. Ska dessutom försöka köpa en födelsedagspresent åt Filippa. Vet inte bara alls vad.. Och så funderar jag på att kanske köpa en läderrock? Har svårt att bestämma mig så ska gå kolla hur den är. Nåja, ska försöka följa med lite nu, laters!


LEDIG

Idag har jag gjort det jag gör bäst. Varit en soffpotatis alltså. Emma har varit här hela dagen, vi har kollat serier, filmer och ätit. Nu är det hockey-vm: Finland-USA som gäller. Ganska tråkigt hittills. Senare idag ska jag göra ett engelska och ett hälsokunskapsprojekt och kolla på Criminal Minds. Kanske träna också. Har nån förresten märkt hur varmt det är idag? 20 grader fast solen inte ens skiner, I like it. Blogginspis noll just nu. Så jag skriver igen när jag känner för det, ciao

inspo. snygga Victoria Törnegren--kolla in hennes blogg, hon har alltid så coola kläder!

ELLE

Jobbajobba. Jobbigt. Har haft en bra dag på jobbet though. Det var ovanligt varmt ute och Jenny, Filippa och Helena var här och hängde en stund. Vi golfade faktiskt lite dessutom! Första gången för mig och jag kan väl bara säga att det inte gick värst bra.. Roligt med sällskap var det ändå. Nu ser det lite ut som att det kanske börjar regna snart, så jag flyttade in mig och stal en mars (hehe). Ska äta lite äppel och choklad och tänkte se en film. Mys. Om lite på tre timmar är jobbdagen över och jag får komma hem till mitt tomma hus med förhoppningsvis några vänner och Hogh School Musical filmerna. Skratta inte, okej. Vi kom fram till att vi kan typ alla sånger utantill så vi har väl inget val. I morgon är det kristi flygare så det är ingen skola, wohoo! Det blir väl film och mys med Ems istället, och skumppa. Saknar henne så sjukt mycket..!

 

Nu, tillbaka till tidningen och filmletandet! Laters

 

borde jag börja prenumerera på ELLE kanske? svenska/engelska??

birthday gifts

Så, jag är för lat för att ta bilder på allt jag fått, så ni får en lista istället. Haha. Det kanske fattas nåt och om det är nån person vars present jag har glömt så bli inte sura på mig! Ni vet att jag har urdåligt minne. Alltså:
*Örhängen x6 (tror jag??), mina klara favoriter av dem är snö-örhängena av Petra, GT av Ulli och så de vinröda(?) som jag fick av några tjejer och som är apsnygga. Coolhetsfaktorn är hög på dem.
*Iittala grejer x2 -- härlig fräsch blå-ish färg och oj vad fina.
*Kaka-grejer. Vet inte vad de heter haha, men coolt att ha egna i alla fall!
*Nya svarta Converse -- love them!
*Skumppaflaskor x8 (gav 4 små åt brorsan, hehe sorry ni som köpte dem. Jag är tacksam men klarar inte av den mängden själv) och en Helmi flaska. Som finsk Baileys, smakar bara ganska alkoholigt..
*Lite pengar -- just så jag klarar mig tills jag får min lön!
*Ett pärlhalsband med pärlor jag har fått sen jag föddes.
*Halsband av Filippa som jag tycker skitmycket om!
*Tvål av Fille, samma som vi hade i Polen. Tycker ni inte också att dofter är bättre för att komma ihåg grejer än annat? Eller, jag har en after sun som jag använde på Martinique och varje gång jag doftar på den minns jag exakt hur det var där..!
*Carlings presentkort av några härliga tjejer-woopwoop!
*Halsband med ett litet hjärta av Linda, love it! Så sjukt sött :) Ska ha på det imorgon..!
*Thomas Sabo armband + 7 (eller fler, minns inte riktigt) bitar till det. Två ska jag byta ut för de fick jag dubbelt.
*Michael Kors klocka av mamma och pappa, som är så fin att jag inte vågar använda den, hehe.

And that's about it. Ganska så sjukt bra tycker jag och jag är supertacksam för alla som har sprungit i butiker för min skull!! :)
Nu ska jag sova, godnatt!!
Åh förresten, en present fick jag idag som jag helt hade glömt! Sanna (aka california-girl) hade gjort en video där hon sjöng Happy Birthday-sången och sa massor roliga saker och fick mig att sakna henne. Bara lite på en månad tills vi ses, wohoo!

tisdag 15.5

Jobba jobba hela dagen lång. Undvika skoluppgifter hehe. Fan jag är så omotiverad att det är helt sjukt. Kommer säkert att få underkänt i alla prov den här perioden. Skärpning!
Jobbet tar bara så mycket tid, fast jag egentligen sku hinna göra skolgrejer här. Problemet är bara det att jag inte orkar. Orkar inte med nånting alls, allt känns så jobbigt. Har ingen aning dessutom vad jag ska skriva i mina uppgifter och vad jag ska göra. Tror jag tar min lediga torsdag till att delvis hänga i stan om vädret är bra och delvis nörda mig som bara vad. Som tur är ingen annan än lillebrorsan hemma resten av veckan så jag får lugn och ro.
Idag då. Jag har gjort absolut ingenting. Helena hälsade på på jobbet och det är typ det ända spännande som har hänt idag. Tänkte vara hurtig och åka en sväng med rullskrinnarna när jag kommer hem. Det blev inget av det igår som jag hade tänkt, istället satte jag mig i soffan med god mat och DHW. Typiskt. Nu tänker jag kolla lite på mina skoluppgifter och sen ska jag kratta, kanske. Orkar inte läsa Aldrig Fucka Upp mer, fick en överdos igår av mitt panikläsande. Försöker ändå läsa slut den snabbt nu för nästa bok på listan är: Jag är Zlatan Ibrahimovic. Den verkar cool och jag har hört bra grejer om den så jag ska ge den en chans.. Laters


last week

hade på mig en skjorta som jag köpte i Paris och som jag tycker sku få vara lite mer sliten, ska fixa det, med sandpapper?

visar fler bilder från lördag sen, dethär är från senare på kvällen--getting ready
(förresten så var detdär min outfit på kvällen, förutom att jag bytte till svarta byxor)

jättedålig kvalle - Knife Party

morsdag - efter några timmars sömn var det bara att hoppa i duschen och åka iväg till stan

okej strunta i hur jag ser ut (hehe, kollar på tv) det är örhänget som är viktigt. fick det av Ulli, I LIKE!


t y p i s k t

Latmask som jag är skolkade jag de två sista timmarna. Åt lunch hos Linda och shoppade lite istället. Skönt. Fast jag gick en sväng till Carlings, och vad är det första jag ser när jag kommer in? Jo vita Dr Denim byxor! Har sökt överallt och köpte ju sen till sist från GT ett par skithöga men ganska bekväma. Nu har de förstås, två dagar senare, på Carlings av de byxorna jag råkar vara lite beroende av. Typiskt eller? Nåja, jag nöjer mig med mina GT byxor och slutar klaga. Det kommer att bli en bra vecka, jag ska bara försöka få allt skolstuff gjort så jag kan sluta stressa. Det är inte så mycket kvar egentligen, jag är bara för lat för att göra nåt. Väntar på sommaren och har inte alls lust att gå i skola. Just nu sitter jag i alla fall på jobbet och ska försöka läsa Aldrig Fucka Upp till slut idag. Har hela dagen + natten på mig och det är 454 sidor kvar. Kommer nog att klara det! Laters

oh lovely Poland. ser fram emot att kunna gå så lättklädd här hemma också, om det nu alls blir sommar i år..

zzz

Jag är trött, helt slut. Har bara gäspat hela dagen. Så jag orkar alltså tyvärr inte slänga in bilder från igår.. Ni får se mina senaste dagar på bild senare, men jag kan ju berätta lite vad som hänt. Igår väcktes jag av min sjungande familj, fick presenter, åt frulle och softade/städade hela dagen. Eller ja, till tre. Sen hoppade jag i duschen och fixade mig. Släkten kom klockan 16 och kompisarna efter 18. Då började det hända och till sist hade jag en väldigt rolig dag hemma med släkt och vänner. 10-tiden stack många av oss ungdomar iväg till stan. Vi hade lite problem på vägen, jag glömde mina pengar, Linnea glömde sin plånbok, jag glömde biljetterna.. Alltså, vi skippade de ursprungliga planerna (att sticka till nåt lugnare ställe och ha en lugn utekväll) och köpte biljetter till Knife Party keikkan. Jag hade sjukt roligt, hoppade omkring i timmar och kom hem fyra. Måste somna med musik i öronen för jag hade sån tinnitus och det kändes som att jag var halvt döv. That's what you get for having fun, right? En skitlyckad dag blev det i alla fall. Tack till alla er som var med mig igår!


Idag har jag inte gjort annat än ätit på Saari och druckit champagne. Och kollat de fem senaste avsnitten av Glee. Nu är det Indiana Jones som gäller, godnatt!

glad morsdag!

Glad morsdag alla mammor, speciellt min mamma! Världens bästa, helt klart!
En vääldigt suddig bild på mamma, lillasyster och mig för några år sen-hann inte hitta en bättre, haha.

Planer för idag: frulle/brunch/lunch/middag med familjen, kusinerna och famo. Skriva en finskatext. Kolla igenom pics från igår. Softa.

ÄNTLIGEN 18!!!

WOHOOO! Idag är det min dag! Har räknat dagarna de senaste månaderna och väntat såå jäkla mycket på denhär dagen. Min födelsedag är den överlägset bästa dagen på hela året för mig, vinner julafton hur mycket som helst. Kanske låter det själviskt men idag får jag vara självisk, för allt handlar om mig, det är min dag haha! Ååh ni kan inte ens försöka gissa hur bra det känns just nu, jag är gladare än nånsin och ska ta ut allt av dagen. Det kommer att bli så sjukt bra har jag på känn, jag är taggad till tusen. Tjugotusen. Minst. SÅ SJUKT AWESOME!!!
Visar mina presenter imorgon om jag hinner, det är ju morsdag så får se vad jag hinner göra.
Annars ska ni ha en skitbra dag idag, det ska jag i alla fall! Glad 12e maj allihopa!

Min dag ser alltså ut såhär: Göra inget annat än förbereda till klockan 16 då släkten kommer hit, dricka skumppa och ha roligt i några timmar, ha superroligt klockan 18 då några vänner också kommer hit och så drar vi ut senare på kvällen för att fira att jag kan komma in på barer lagligt.

GRATTIS TILL MIG!!!

sista dagen som barn

Sad. Till den här speciella fredagens ära får ni se bilder från mitt liv, haha. Enjoy!

min mormors mamma, min mormor och min mamma + jag

jag med storebrorsan och lillebrorsan


första scoutlägret




såå börjar högstadiet, haha




konffis, Emma




Filippa

Petra



St. Raphaël och mina härliga tjejer


Nu--17 år ännu idag. Lördagen den 12.5 klockan 05.59 (tror jag) är min tid som "barn" över. It's been fun, nu väntar en ny del av livet :)

kex och kaka

Har hardcore bakning på G med mamma. Lana Del Rey i bakgrunden och skönaste kläderna på. Inget att klaga på med andra ord. Förutom det dåliga vädret, det blir nog ingen rullskrinning idag.. Hoppas det är bättre väder imorgon, då sku allt vara perfekt! :)

1 !!!

En dag kvar. Min countdown är slut. Känner mig pirrig som fan idag och samtidigt lite ledsen (kind of). Men gud vad spännande! Imorgon blir en bra dag, jag är taggad till tusen och kommer inte att kunna sova inatt.
Mina planer för dagen ser ut såhär: skola till 13, hem för att baka kaka x 2, ut och rullskrinna och hem igen för att städa rummet. Helt okej nog, det blir en lugn fredag. Laters

Fille e söt. Hon ville att jag sku skriva nåt om henne :)

N K

Jahapp så var jag konstig igen. Den här gången tröttnade jag inte på bloggens utseende eller nåt sånt, nu var det bloggens namn. Stort. Nej, Nici's kändes bara lite fel för det är så få som kallar mig det. Ändå några. Egentligen borde bloggen väl heta: Nicole, Nicce, Nici, Nic mm. för att innehålla alla smeknamn jag har, som är ganska många. Det senaste: Nicolebino.. Varför? För enligt några killar i skolan är jag vit som en albino.True that. Haha, vad tycker ni om Nicole K då?


2

Haha, de här killarna kan beskrivas med ett ord: soft. Kolla in deras andra videon också, ganska roliga tycker jag.. :)

Idag ska jag vara duktig och göra mycket! Min morgon började med en lyxfrulle och Grey's. Sen har jag skola från 10 till 16 och efter det hinner jag shoppa i nästan en timme före jag ska på jobb, wohoo! Ska köpa de vita byxorna, fast de är skithöga, och ta ut pengar så jag kan betala för en fest som är i slutet av månaden. När jag kommer hem ska jag dessutom rullskrinna, hade så roligt igår! Ha en fin dag!

fyra pics

en jättesuddig på Jenny och mig från lördag kväll

yesterday

RAINBOWCAKE - hur awesome?!

det bästa var att den smakade lika bra som den ser ut


ååh så söt!

Okej, normalt att bli kär i söta småkillar? Javisst. Normalt att kind of fastna i JBs nya sång? Hmm..
I vilket fall som helst är lillkillen ganska härlig. Hittade honom på Lindas blogg denhär gången.

summer dreams

alla bilder är från: onze-novembre.tumblr.com---love it!

Eftersom det är ascoolt och verkar roligt och det är en "ny" trend (måst ju följa trender!!) så tänker jag ta fram brorsans skateboard och lära mig glida fram på den. Många andra satsar på longboard men jag äger ingen sån och de är skitdyra så skateboard får duga. Har ingen aning hur jag ska lära mig men det är väl som med att lära sig köra bil-bara att dra iväg till en tom parkeringsplats. Har dessutom tänkt köpa ett par vans som borde duga fint som åkskor, right? Taggad!

Har ni tänkt hitta på nåt nytt i sommar?


3

Fan. Jävla jobbdator. Inget kul med en så uråldrig dator att kamerans minneskort inte går i den. Fast kanske det bara är datorn hemma som har ett hål för minneskort? I vilket fall som helst så har det varit en dag som jag behöver visa bilder på hur awesome den har varit. Skoldagen då. Främst en viss situation. Men ändå, så bra. Just nu är jag på jobb, har njutit av det otroligt varma vädret som vi hade för nån timme sen, läst slut Snabba Cash och inte fattat hur tiden går så snabbt idag. Förstås stannade tiden genast efter att jag kollat på klockan så nu är det snigelfart igen.
Ikväll ska jag ut och rullskrinna bara vädret tillåter, har saknat att göra det och råkade snubbla över rullskrinnarna hemma häromdagen så jag bestämde mig för att åka en sväng bara jag hinner. Tänkte att det får duga som träning. Hoppas dessutom att jag får köra hem från jobbet, mamma och pappa ska till stan (hehe, wonder why, jag tror det har med min födelsedag att göra..) och jag vet inte när de kommer hem. Ha en fin onsdagskväll, kram

Bästa Cride fyller 18 idag, hurraaa! Grattisgrattisgrattis!

4

Är på jobb. Klockan är (finsk tid!!) 17:36 och jag ska jobba i tre timmar ännu. Blä. Usch och fy. Fast jag kom lite sent till jobbet för jag glömde tiden totalt när jag var i skolan. Hade tre timmar skola, av vilka jag var på en lektion. Det var modda, lästimme. Så jag gjorde ingenting då heller. Sista timmen kollade jag Polen bilder, haha. Kunde ju vara en värre skoldag än att börja elva och sluta ett. Fast jag började påriktigt 10 men eftersom jag gick hemifrån lite före åtta (gick på äventyr) och kom hem just så att jag sku hinna fixa mig på 10min (lite före 9) och kom på att fan, jag har ju inga nycklar, så måste jag sitta ute i en timme och läsa tidningen medan jag väntade på att mamma sku hämta nycklarna åt mig. Hehe så det var den timmen. Hann till och med äta en snabb frulle före jag drog iväg till skolan sen.
Som sagt så sitter jag på jobbet nu, det blåser lite svalt så jag vill inte vara ute. Janu och Helena hälsade på en stund och så har jag skött en mindre kris här (bollarna tog slut). Har fått tala engelska, finska och svenska. Kul! Nu kom två skitsnygga killar hit så jag tror jag ska gå ut och läsa så jag får nåt bättre att kolla på än datorskärmen. Ibland tycker jag om mitt jobb.. ;)

Paris i december.. tror det får bli en resa dit snart igen?

Poland part 3

dålig kvalle pga att det var så mörkt. i alla fall så åt vi middag med hela gruppen den 3e kvällen, på ett coolt amerikanskt/mexikanskt ställe

min mat-dregel. har inga bilder från kvällen efter dethär, mest för att jag inte ville släpa på kameran. kan berätta så mycket att det blev en ganska vild kväll, med många supergoda drinkar (ananas & äppelsaft, två olika sorters alkohol--vet nån vad det är för drink?!) och små äventyr. började med drink på en uteservering med tjejerna, småprat och mys. slutade med dansande till 90-talsmusik, nya brasilienska vänner och mycket skratt.

nästa dag var det rundtur i Krakow följt av en lång bussresa till Warszawa



vi var på ett judiskt museum och det var lite tråkigt.. efteråt åt vi lunch på sjukt dyra restauranger, såg konstiga gubbar och åkte buss i fem timmar.

i Warszawa hittade vi en jättefin park, killarna spelade fotboll och vi tog bilder



vi tre tjejer åt middag på La Tomatina medan killarna kollade en viktig fotbollsmatch. därefter firade vi vappen, mest på en jätteliten bar med terass och goda drinkar, och i hotellrummen

sista dagen hade vi rundtur i Warszawa. fina gamla stan, begravningsplats med mera.

Det var den resan det. Sjukt roligt och ganska once in a lifetime tror jag.

5

Måndag. Har varit en bra dag. Trött och händelselös men ganska bra ändå. Sitter på jobbet atm och väntar på Helena som ska komma hit och sitta med mig i solen. Skönt! Fast jag fick just veta att jag ska jobba på torsdag (bara lite på 3 timmar though) fast jag inte alls hade lust. Oh well, sen har jag hela veckoslutet ledigt..! Som tur.
Hoppas jag får köra idag, sku verkligen vara roligt. Hehe nu ska jag sluta sitta vid datorn och gå ut i solen, jajajaa vad härligt det är med maj!

Polen part 2

Torget i Krakow, som jag blev lite kär i. Sjukt fint och massor terasser och barer runtomkring i gamla stan.



söta dansare som tyckte vi var snygga.. hehe (han med bandana runt huvudet!)

vi åt middag bara Filippa, Melinda och jag före vi sen fortsatte ut med killarna. första Krakow kvällen slutade ändå ganska tidigt för killarna gick på strippklubb haha

turister på Auschwitz, två av många hundratals







det fanns ett hus i Birkenau, med väggar fyllda med bilder som hade hittats i människors väskor. så fina bilder av glada människor, det var hemskt att se hur bra deras liv hade varit före de hamnade på lägren..



Andra kvällen i Krakow, tredje in the Poland.

To be continued..

6

Hej på er! Har den tråkigaste söndagen på länge på G. Sitter och bloggar för tillfället, men snart är det skolarbete för hela slanten som gäller. Modersmål, finska, historia, religion, hälsokunskap, modersmål, finska. Japp, det är en hel del jag har missat tydligen. Men jag ska vara duktig idag och göra så mycket jag kan så jag kan softa under veckan. Har jobb i tre dagar och efter det är det shopping och förberedelser för lördagen. Det pirrar i magen nu ren, så jag hoppas allt blir bra. Ska köpa de vita sjukt höga byxorna från GT och försöka hitta en topp i nån fin färg som jag kan ha på med dem. Ååh kan inte vänta längre!!! Jag älskar maj. Bästa månaden på året, helt klart (förutom skolan då).
inne på donken i Polen, kollar om jag har fått fräknar haha

Polen -- 27 april till 1 maj 2012

En resa som jag inte hade särskilt höga förväntningar för men som blev sjukt bra. Fick en ny stad på listan över favoriter (sommarstäder då, inga städer är kul på vintern om det är kallt) och lärde känna människor lite bättre. Fick ju också vara med Filippa i fem dagar, det är superlänge sen vi gjort nånting alls på tumis. Mys :)

Första staden vi bodde i, Lublin. Vi åt middag på terassen på bilden, det var mysigt men Lublin är inte en så stor stad så där hände inte så mycket..

Första dagen åkte vi bara buss, första kvällen satt vi på olika terasser och njöt av värmen, gick ganska tidigt (halv 2 tiden?) tillbaka till hotellet.

Majdanek. Alla gick omkring tysta och allvarliga, jag kunde nästan inte förstå allt hemskt som hänt där..sjukt

Vi åkte buss till Krakow där vi stannade i två nätter. Love it.

To be continued.. (Det ryms inte så många bilder i ett inlägg tydligen?)

7

Har förresten fått sjuk lust att laga mat nu, kocka nåt riktigt fint och gott. Borde kanske gå köpa en bra kokbok?


Nighty night

Har inte hunnit blogga idag eftersom min dag har varit mer händelserik än jag trodde att den sku bli. Steg upp 11-tiden och körde brorsan till en turnering. Sen körde jag mig själv till esport, cyklade en halv timme, började må riktigt dåligt och bestämde mig för att ta mig hem. Höll på att svimma när jag gick till bussen och mådde illa som bara vad så jag ringde till mamma och hon kom och räddade mig. Jag sov i tre timmar, gick i duschen och fixade mig. Efter att ha kört omkring lite var det "middag" hos Janina med ett gäng tjejer som gällde. Riktigt roligt, jag träffade dessutom Ulli igen som har varit hemma från Thailand i en vecka nu. Har ni förresten sett hur stor månen är idag? Sjukt. Godnatt!


nytt i garderoben 2

Förutom den gråa skjortan i föregående inlägg så följde de här med mig hem:


04.05.2012

mtEi5k on Make A Gif, Animated Gifs

Skippade träningen idag. Satsade på att städa mitt rum istället, det behövdes! Nu softar jag hemma med mamma (som står i köket och sjunger Beatles sånger..) och brorsan är faktiskt hemma igen, har inte träffat honom på säkert en månad.
Kollade just igenom lite bloggar och ååh kolla in videon (klicka!) på Andreas Wijks blogg, får ni inte också helt otrolig resefeber? Jag tycker i alla fall jättemycket om att vara utomlands och bara prata med människor från olika ställen. Kan inte vänta på sommaren, håller på att planera några korta resor, hoppas nåt blir av!
Hoppas ni har en skön fredag, det ska jag!

var och förminskade min klocka igår, nu är den perfekt!

dehär är mina bästa vänner ikväll

och så dehär, förstås ;) (inte shot-glasen hehe)

9, nej 8

Fredag! Idag ska jag vara i skolan, gå träna, gå springa efteråt, chilla hemma och först tömma hela min ipod, sen fylla den med bra musik. Äta en god middag med alla utom pappa som ska på vm-hockey match och läsa snabba cash. Njuta av att det är veckoslut. Kanske träffa vänner om nån gör nåt, fast de flesta ska på en fest (som jag inte är bjuden till för tjejen som håller festen har nåt emot mig haha).
Dessutom hoppas jag att jag också får köra idag, det är en tid sen senast. Och så ska jag sätta Polen picsen på datorn och göra ett inlägg av dem. Busy day. Vad ska ni göra idag?

lite fel att vara så glad på Auschwitz men det var så sjukt varmt och fint väder.. couldn't help it

10

Idag har jag haft en bra dag. Det var skola till fyra med en massa galningar.. A bit fucked up var det visst? Passar vår årskurs som tummen i handsken. Det är som att se en tokig film med lite konstiga människor hela tiden, man kan bara sitta och skratta åt allt de gör. Annat än att alla var sitt konstiga jag hände inget speciellt under skoldagen.
Efter skolan drog jag och JP (hehe, ny nickname för Jenny..) till stan för att shoppa. Den tjejen är nåt speciellt, mysig och så jäkla snäll och rolig. Vi satt en stund på ett litet café (donken, haha) och gick i butiker. Fick med mig en hel del roligt, fast det mesta var från sello som jag for till påväg hem. Sätter in bilder på min shopping imorgon! Stannade i sello i säkert en timme och försökte desperat hitta vita byxor men get this, de low waist-ade var för lösa i buntarna och de high waist-ade var för high. Blir lite galen på byx-shopping. Köpte i alla fall som sagt en del annat skoj så jag är nöjd. Nu har jag ätit en bagel till middag och druckit några liter mjölk. Ska via duschen till sängen för att umgås med min snabba cash. Puss på er

kort infotillfälle om sommarkurser idag, vi hade roligt hehe


god morgon!

Jag tror jag har nån större kraft att tacka för att jag inte börjar 8 idag. Jag tvingade just mig själv att vakna och det var skitsvårt. Fattar inte att jag är så trött, bara för att jag har rest några dagar? Hur som helst så ser mina planer för dagen ut såhär:
Skola från 10 till 16
Efter det: Antingen hem för att slöa framför tvn (=sova) eller till stan för en liten shoppingrunda. Just nu tror jag att det blir stan, bara jag får nån med mig.. Har inte shoppat på länge, eller varit i stan för den delen, och det sku vara ganska roligt..
En bild på Filippa (som jag bodde med i Polen) och mig.


home sweet home

Hej på er! Hemma igen alltså, gud vad det känns konstigt. Resan kändes sjukt lång fast det bara var fem dagar jag var borta. Sku gärna ha stannat några dagar till..! Har sovit helt för lite och har för mycket skolgrejer att ta itu med. Orka? Nej.
Slänger in ett fint inlägg med massor bilder bara jag har tid men före det kan jag bara säga att resan var HELT.SJUKT.LYCKAD. Gruppen var rolig, vi hade skoj, Polen var helt awesome (speciellt Krakow-gamla stan) och det var helt löjligt hett varje dag. Över 40 grader i solen. 35 i skuggan. Nu känns Finland lagom tråkigt, blåsigt och kallt. Väntar så på sommaren och att få leva ett worry-free liv igen. Ahh.
Vad har ni gjort då? Firat vappen och första maj?


RSS 2.0