halloween

Inte för att jag märkt nåt speciellt av det men happy halloween! Det har varit en bra dag idag, för jag har hunnit göra en massa viktigt. Först var jag i skolan, hur viktigt det var kan diskuteras men i alla fall.. Så åkte vi till Ikea, Helena, Linnea och jag och jag fick faktiskt mina hyllor, min väckarklocka och några ramar köpta. Så nu återstår bara tavla, gardiner och att sätta upp hyllorna. Det får väl vänta till nästa vecka. Efter Ikea hann jag faktiskt äntligen städa mitt rum före det var zumba med Emma som gällde. En timme av "shake your asses!!" senare körde vi hem och jag åt middag och satte mig vid datorn för första gången idag.
Nu ska jag sova, nighty night
http://cdn01.wpcdn.celebuzz.com/wp-content/uploads/2012/10/Whitney-Port-Shares-Favorite-Celeb-Halloween-2012-Costumes-9-502x388.jpg

webcam

Är trött och mår lite halvdåligt så istället för att träna som jag borde kollar jag på GG, tar bilder på mig själv med webcamen (pinsamt) och lyssnar på Florence and the Machine mellan varven. Skönt fast jag börjar bli lite rastlös snart då jag har hållit på såhär hela dagen. Har sovmorgon imorgon men tänker ta tillfället i akt att göra lite skolarbete då så jag ska städa mitt rum nu. Efter en episode GG till. Det finns ju inget mer spännande än en snygg Bass och en Waldorf på krigsstigen.. Laters

yes, please

Två lektioner i skolan, sluta halv 12 och få skjuts hem av snällaste Fanny - inget att klaga på där. Har överdoserat på mandariner idag och tänkte skippa träningen idag för att ta det lite lugnt. Om jag känner för det blir det en springtur på kvällen.

fame

Haha, kolla in den här "artikeln". Kändisars riktiga namn. Min personliga favorit har länge varit och kommer alltid förbli Akons namn. Härligt. Han borde använda det som artistnamn. Nu talar jag om det sista på listan. Annat än hans tycker jag att det är dumt att byta namn om man heter nåt fint.
I alla fall så har jag nu skrivit klart min historiaessä, det blev ungefär 800 ord så jag är riktigt nöjd. En stor tyngd föll av mina axlar, så skönt. Nu sitter jag och pratar med Assi fast jag egentligen borde sova nu. Grejen är bara den att vi pratar om så intressanta saker (pojkar) att det är svårt att sluta. Dessutom fick jag veta att en kille vi träffade på Rhodos har gjort en musikvideo så den var ju verkligen värd att stanna uppe för att se. Ni kan också få se den, skrattar så jag får ont i magen. Inget fel på sången eller videon han är ju faktiskt ganska bra, det är bara det att ni sku ha sett honom då vi träffade honom. I alla fall, här har ni lite kvällsmys och nu ska jag sova. Godnatt!

glasögonorm

Jag var hos optikern för några veckor sen men ändå undrar jag om jag kanske håller på att bli blind. De två senaste dagarna har det två gånger hänt att jag vinkat åt nån för att jag trodde det var nån jag kände. Note to self: sluta vinka åt människor. Och för er andra: om inte ni känner mig och jag vinkar åt er så ska ni bara låtsas att ni tror att jag viftar bort en fluga. Så undviker alla det pinsamma ögonblicket då jag förstår att jag inte känner personen jag vinkat åt.
Annars har jag haft ont i huvudet men varit ganska motiverad hela dagen. Har till och med hängt med under lektionerna. På morgonen var författaren Herman Lindqvist i skolan och föreläste och jag blev positivt förvånad. Han var otroligt inspirerande och så hade han dessutom tagit många fina bilder. Min nya idol. Konstigt tänker ni, men jag tror att en person som har varit i över hundra länder har haft ett minst sagt intressant liv. Nu blir det historiaessä och träning på kvällen. Laters


inspiration = noll

Vad jag verkligen inte vill göra på en söndag (för jag tycker om söndagar) är skriva essäer. Helt sku jag ligga på min säng med en kopp te och nya cosmopolitan som jag inte hann läsa klart på morgonen. Men nej, itsället är det en massa annat som måst göras. Försöker komma igång nu så blir det väl gjort sen, och resten av läxorna och essäerna lämnas till i morgon. För på måndagar har man väl ändå inget bättre att göra än att träna och komma ifatt resten av skolan? Så nu, Columbus here I come! Jag hoppas verkligen djupt att Assi tar kontakt som hon sa att hon kanske skulle, så jag får ett avbrott i allt det tråkiga.

söndag 28 november

Sitter och dricker kakao och läser nya cosmo. Tvingar mig själv att ha en lugn morgon eftersom min dag kommer att vara fullproppad med saker jag måst göra. Dagens program: städa rummet, rösta, köra, skriva en historiaessä, träna (om jag hinner), skriva en annan essä + göra läxor. Dit går hela min dag. Med lite tur hinner jag träna, och om inte så mycket så ens en stund. De två essäerna och högen med läxor som ska göras kommer att ta halva dagen, dessutom råder det, som jag tidigare nämnt, ett totalt kaos i mitt rum. Eller som pappa just sa det så fint "har en bomb exploderat i ditt rum?". Så det kommer att ta timmar att städa också. Ibland har jag ändå lite tur och märkte att klockan inte var elva som jag trodde då jag vaknade, den var 10. Vintern är väl officiellt här nu. Det är vår nya tavla också så jag ska gå se hur den ser ut. Laters


gubben på månen

Degar hemma. Har gjort det hela dagen. Inte städat rummet eller tränat. Inte kollat på GG. När jag tänker efter vet jag faktiskt inte vad jag har hållit på med hela dagen, men nu på kvällen har jag kört till butiken, beställt hem 150 av mina foton från datorn som "riktiga" foton, och tömt diskmaskinen. Intressant, eller hur?
Nu tänkte jag faktiskt ta itu med mitt rum, sen blir det middag och någon film därefter. Förslag, någon?
Några av bilderna jag knäppte på torsdag.

-0.6°C

Skyfall igår. Det var lite annat än jag hade väntat mig. Inte själva filmen, den var ganska typisk Bond med rätt känsla rakt igenom, men upplevelsen var helt ny. Kort sagt var det väldigt mycket tekniska problem så bilden försvann två gånger för några minuter åt gången och alla över 500 personerna satt där och lyssnade på filmen. Konstigt att det hände under premiären, men det var inte så farligt tyckte jag. I alla fall inte som en del tyckte som steg upp och gick ut. Dåligt beslut då nästan hela filmen ändå fortsatte utan problem och vi fick en fribiljett då filmen var slut. Så nu ska jag kolla upp nån bra film och gå se den inom två månader. Win!
Annat än det så gick vi omkring i stan lite igår, men mest satt vi bara på vårt stammis café. Sen åt vi middag på Minos före filmen (mysig restaurang och riktigt god mat!).
Idag ska jag bara göra inget hade jag tänkt. Kollar en episode GG nu, gör lite läxor sen och så blir det att städa rummet och träna på kvällen. Satsar kanske på en springtur då jag verkligen inte orkar ta mig till esport.

007 skyfall

Det blev bara en lektion idag för jag missade bussen på morgonen. Fick skjuts hem av Helena nu efter skolan och så blev hon och Jenny här en stund och drack kaffe. Det var en riktigt snabb kaffedejt men roligt ändå. Jag hinner inte ut och springa nu, som jag hade planerat, så det får bli att gå omkring i stan istället och kanske på body balance i morgon på morgonen.
Som jag kanske har nämnt tidigare är jag ganska trött på att varje veckoslut göra samma saker och gå ut till ställen där jag inte trivs så jättebra. Därför har jag bestämt att jag ska försöka hitta nya, mer passande för mig, ställen att gå ut till på veckosluten. Idag blir det ändå inget sånt, bara middag på en grekisk restaurang och nya bond filmen med Emma och hennes familj. Före det ska vi gå runt i stan lite och det är dit jag är på väg just nu. Kommer bli super, bara jag hittar nåt varmt att ha på mig.

årets första snö

Det stämmer ju verkligen inte men vintern-efter-sommaren-2012's första snö. Kan inte säga att jag är speciellt glad över det (som vissa andra, Emma, förstår inte hur man kan älska vintern?), istället känns det som att någon jag tycker om har flyttat långt bort. Nåja, jag litar på att det lilla vita som nu finns på marken smälter bort under dagen. Jag har bara tre timmar skola, från 10 till 13, sen ska jag hem och ut på springtur. Min promenad igår blev längre än jag trodde och jag var faktiskt ute i över en timme. Riktigt skönt var det och jag hade kameran med så senare idag dyker här upp lite bilder.
Annars då, jag sov längre än jag hade tänkt och sitter för tillfället på min säng med sköna varma kläder. Satsar på varmt idag i skolan också. Min gigantiska tröja duger bra tror jag. Nu ska jag dricka upp mitt te och klä på mig så jag hinner iväg i tid. Laters
För er som inte känner till Kan Dee - hon säljer kläder, tavlor osv. Skitcoolt och jag funderar lite på att köpa tavlan till höger. Klicka här för att komma till nätshopen!

sometimes I need somebody who can make me feel alright

Idag har det varit en väldigt jobbig dag. Ska inte gå in på detaljer men kort sagt ledde dagens (morgonens) händelser till att jag nu har legat i min säng, ätit fazers choklad och kollat på Gossip Girl och 90210 i alltför många timmar. Inget konstigt med serierna men chokladen är ett tecken på att jag har sjunkit lågt idag. Känner mig bättre nu i alla fall, fast jag har en irriterande känsla av att jag borde röra på mig. Soffpotatis här hej. Ska gå ut på en prommis snart, bara jag hittar nåt varmt att ha på mig. När jag kommer hem ska jag städa mitt rum. Så från en riktigt jobbig dag till en bra kväll. Vad städning har med saken att göra sku ni förstå om ni sku se mitt rum. Kaos. Soffan syns inte för klädberget som har bildats på den. Hur det kunde hända då jag senast förra veckan bestämde mig för att aldrig ha ett råddigt rum igen är nåt jag inte förstår.
En annan sak jag inte förstår är hur jag lyckades falla in i en buske idag under skoldagen. Klumpig eller nåt?

d'or

Här sitter jag och lyssnar på musik och snart ska jag till momi och mofa för att hälsa på några franska släktingar. Alltid roligt men egentligen ville jag ju bara ligga i min säng och kolla på gossip girl idag. Eftersom jag måst vara lite social nu blir GG till veckoslutet och ja, där har ni mina planer för lördag och söndag. Har en massa skolgrejer att göra så det blir ett lugnt veckoslut. Fast vadå, det är ju bara onsdag idag så jag ska inte hoppa alltför mycket framåt i tiden. Fokusera på nuet var det visst man sku göra? Så här sitter jag och fokuserar på inredningstidningen i min hand och det tomma kylskåpet i rummet bredvid. Hungrig.

sovmorgon

Betyder sovmorgon samma sak för er andra som för mig? Att man stiger upp lite senare än vanligt men har tid att fixa sig långsamt, äta en god frulle och vara ensam hemma. Så otroligt skönt.
Mina planer för idag är väldigt oklara, för förutom att jag ska till skolan och att jag ska fylla i en massa papper så har jag inget att göra. Tänkte kanske satsa på att ta det lugnt hemma med tanke på hur dåligt jag mådde igår. Mår fint idag vilket är bra för jag ska börja dagen med att göra min historiauppgift. Så det håller jag på med nu, medan jag bloggar och äter. Multitasking.

21:55

Dagen blev bättre. Provet behöver inte diskuteras för det gick så dåligt, men Helena körde hem mig sen och i hennes och Jennys sällskap kan man ju inte annat än ha roligt. Så jag har dem att tacka för mitt fina humör. Har ätit middag och kört omkring i esbo några timmar, bara för att vi inte hade nåt bättre att göra, pappa och jag. Skönt. Nu blir det bok, musik, kakao och sen ska jag sova. Imorgon ska jag hinna göra lite historiauppgifter före skolan och sen börjar skoldagen med fotokurs. Yes!
Bild från förra årets fotokurs. Vintern är ju lite småfin ibland..

once again..

Nätshopping. Nej, drömmer mig bort till en värld med fina saker egentligen. Köper ju inget. Nu är det i alla fall inte kläder eller skor jag kollar på, det är hyllor och grejer till mitt rum. Funderar på hur jag ska fixa det så det inte känns halvfärdigt som nu och första steget blir nog att köpa hyllor. Har böcker och tidningar i mängder som bara ligger och skräpar i mitt rum just nu eftersom de inte ryms nånstans så jag behöver nåt att sätta dem på. Så hittade jag en hylla dit jag kan ställa mina finaste böcker/tidningar bara för att det blir fint. En sån:
Ganska fint tycker jag att det sku vara. Förutom hyllor så är jag på jakt efter en fin kopp, för som jag häller i mig kakao och te varje dag behöver jag nåt fint att dricka ur. Gärna en riktigt stor och lite speciell. Vet nån var man kan hitta såna?

nej

Den här veckan sku egentligen vara en jättebra vecka, men nej. Idag fick jag en konstig sjukdomsattack i skolan (inte så hemskt som det låter) så jag for hem, sov några timmar och vaknade bara för att komma ihåg mitt skojiga program för ikväll. Om en halv timme ska jag tillbaka till skolan för att skriva mattaprov. Kollade just igenom boken och förstod inget. Så det känns lite onödigt att skriva provet nu då jag ändå mår såhär dåligt och inte kan nånting. Nåja, sen är det gjort i alla fall och jag får väl hoppas att det blir en bättre dag i morgon..
Bjussar på en sommarbild in lack of something else.


the perks of being a wallflower

 

aujourd'hui

Dagens skoldag var nog en bra början på min måndag. Hade inga jobbiga lektioner och på konsten var Linnea och jag ute och knäppte bilder i två timmar. Att fota med analoga kameror är nog så otroligt mycket roligare, speciellt då man sen får framkalla dem själv. Nu ligger jag hemma på sängen, slängde just på mig min gigantiska hoodie (som nån kille glömde här på sommaren) och påbörjar projekt Gossip Girl. Nu när jag har kommit ifatt 90210 måst jag se alla GG jag har missat, vilket är nästan två hela seasons. Efter gg blir det Grey's Anatomy catch up så nu ska jag stanna hemma ett halvår och se på serier. Lovely.

freckles

Vintern är så tråkig. Mina fräknar försvinner på vintern. Det tycker jag inte om alls. Så snälla nån, ta mig nånstans där solen skiner och jag får nåt intressant att tänka på. Glad måndag, nu ska jag ta mig igenom skoldagen som en vinnare. Yay

söndag kväll

Om det är nåt jag älskar så måst det vara söndag kvällar. Alla andra surar hemma för att de ska till skolan nästa dag men för mig betyder söndag (hela dagen egentligen) oftast tid för mig själv, tid att tänka. Dessutom är söndag den enda dagen på veckan då det är okej att bara göra inget. På riktigt okej. För på söndagar ska man vila, eller hur? Just nu (för fem minuter sen) kändes det som om nåt fattades så jag kokade te och sitter och lyssnar på musik medan jag inspirerar mig själv via internets underbara värld. Funderar på allt mellan himmel och jord, undrar vad jag ska hitta att ha på mig imorgon (mitt rum är definitionen av kaos) och ska snart sova.

fint

klicka för bildkälla

höstlov

Torsdag. Heldag i Tallin med shopping och allmänt häng. Åt lunch på Vapiano och var dödstrött på båten hem. På kvällen blev det tacomiddag och pepparkaksdeg som efterrätt.
Mina nya byxor från Pull & Bear. Skitdålig kvalle så mitt projekt för ikväll är att försöka fixa dem eftersom de redan är sönder.
Torsdag kväll + fredag - kollade Burlesque. På fredag såg jag bara delar av den för tjejerna såg den medan jag lagade mat. Pasta med alltmöjligt gott i som inte blev riktigt som jag tänkt mig men ganska gott ändå.
De här sju tjejerna gjorde mig sällskap hela fredagen. Finare människor går inte att hitta.
På lördag degade jag i sängen lite för länge efter att ha kommit hem på morgontimmarna efter fredagens utgång, sen städade jag och kollade filmer med Ems. Nu sku jag gärna säga att jag har gjort en massa viktigt idag men förutom ett kort avbrott av Assi som hämtade lite grejer har jag legat på sängen och kämpat mig igenom halva fjärde säsongen av 90210. Näst sista episoden nu och sen ska jag kanske göra nåt fiffigt, som att äta.

just so wrong

Ledsen för min urdåliga uppdatering. Förstås slår inspirationen klockan ett på natten dessutom men så är det ibland. Jag har haft fullt upp de här senaste dagarna och har inte satt mig framför datorn före ikväll, därför har det varit så tyst här. Berättar mera om vad jag har hållit på med imorgon!
Just nu ligger jag i sängen och tittar på film, disneyklassikern Pocahontas för att vara mer exakt. Har länge velat se den igen så nu gör jag det och jag måst bara säga att fast den är jättefin och så blir jag bara så irriterad på henne. Varför ska hon springa efter en löjlig kille med fult hår när hon har en snygg indian väntande på henne hemma? Så fel. När han dör vill jag bara sluta titta på filmen men jag tror jag ändå ska se den till slut. Men stör det inte er också att ni tittar på en film och tjejen väljer helt fel kille? Det är det som oftast irriterar mig med filmer, haha. Jag antar att det bevisar att vi alla ändå har en "typ" vi gillar, fast vi inte vill medge det.
Nåja, uppdaterar när jag vaknar i morgon, nighty!
Har hejat på honom sen jag såg filmen för första gången då jag var fem.

06:15

Klockan är kvart över sex och jag har stigit upp. Vaknat har jag inte lyckats med ännu men det kommer väl sen. Känner mig inte så förfärligt trött ens och det är väl bra. Det blir alltså en heldag i Tallinn med Lotta idag. Planen är väl shopping och lite turistande som vanligt. Bra början på höstlovet, jag har länge varit trött på Finland så nu kommer jag bort en dag. Fast jag vet inte riktigt om att ta båten till Estland räknas som att resa men it'll do. Nu börjar jag få bråttom, ha det gött!


zumba + gangnam style = quite hilarious

Hej och hå. Sitter här och förbereder mig för att hoppa i säng. Har så sjukt ont i magen att jag inte vet vart jag ska åka men jag tror jag satsar på Tallinn för dit bär det av i morgon. Klockan halv sju på morgonen närmare bestämt. 06:30 folks! Ohuman tid att vakna men vill man ha det skoj får man väl stå ut med för lite sömn, det om nåt har jag märkt.
I alla fall så var det en fin dag idag, med skola till halv 3 (framkallade en bild på mig själv, coolt), chill med Filippa hos mig och sen djupa tankar om framtiden tills Emma ringde och frågade om jag kan dra min lata rumpa till esport med henne. Så det blev sen en ovanligt rolig zumbatimme med lite gangnam style moves och latinodans.
Nu ska jag ta en varm dusch (sku gärna säga lång också men..ain't nobody got time for that) och sen ska jag sova några timmar. Puss och gonatt, ni hör inte mycket av mig i morgon, sorry.
Pinsam bild på när jag fotar mig själv. Tänkte bara demonstrera det jag skrev om för nån dag sen med mitt hår.. Inte en vacker syn då det blåser och regnar. Därför bilder på allt utom mig själv. Älska hösten.

onsdag före torsdagen före fredagen

Hej, såhär morgonen (eller sista-morgonen-före-höstlovet) till ära ska ni få läsa en liten text som Emma skickade åt mig igår. Förstod inte riktigt var hon hittade den men..nåja, ni får se själva.
Gick förbi en skateboardpark. Det var folktomt och lugnt, så jag satte mig ned och tog en picknick och avnjöt min Janssons frestelse.
Efter några minuter dyker det upp två hästar(!) som börjar cykla runt och skrika i parken. Föga förfånande att de ignorerar parkens regler om "inga cyklar", men det bekymrade inte mig - det som störde mig något överjävligt var att den ena hästen cyklade omkring och sjöng "Sverige är landet vi hästar kommer dominera snart woho woho" i någon lustig och högmodig häst-ton.
Ni får tänka vad ni vill. Glad onsdag!

fyndat

City and colour - ny favorit. Sköna sånger, kolla förslagen efter videon!
+ en annan softis:
 

today, I fell in love

Lite småkär blev jag i alla fall när jag läste Jennys ELLE och såg bilder på Moneybrother (ni vet, svensk artist). Alltså ögonen! Och hela han för den delen, så söt. Ojojoj. Dessutom följde jag strömmen (har gjort det en tid nu, inte berättat om det bara) och startade en tumblr blogg. Ni kan hitta mig på juteuxx.tumblr.com. För er som inte kan franska betyder det "juicy" fast med två x. Kolla in den vetja!
Bjussar på en snyggis på mig själv. Haha. Nej men om ni har lagt märke till att det inte dyker upp så mycket bilder på mig här är det för att jag ser ut som ett troll för det mesta. Ni sku bara veta. Mitt lockiga hår, uppsatt, efter en blåsig dag.. Nej. Ska försöka bättra mig i alla fall.

tisdag, 16.10.2012

Den här dagen började riktigt pissigt (ursäkta ordvalet). Jag kunde inte sova inatt så när väckarklockan ringde klockan sju (alltså Tarzan soundtracket gick på på telefonen) var jag så trött att jag först inte hörde den och sen fick jag sån panik över att den var jättehögljudd att jag inte lyckades stänga av den och det slutade med att telefonen flög i väggen. Fick tyst på den i alla fall, fast det kan diskuteras hur bra det var för telefonen eller för väggen.. I alla fall så fick jag bråttom som vanligt vilket ledde till att jag glömde min bh hemma och fick gå omkring i sportbh hela dagen. Inte precis det jag hoppats på. Busschaffisen bestämde sig sen för att bara åka förbi mig när jag skulle hem men jag hann i alla fall i tid till mitt teoriprov. Var skitnervös och helt säker att jag inte skulle klara det, speciellt då det var på finska istället för svenska (mitt eget fel - jag glömde säga att jag ville ha det på svenska). Nu skiner solen och jag är superduper happy för jag kom igenom det jävla provet !!! YES
För att demonstrera min lycka över att vara ett steg närmare mitt körkort får ni se här hur jag uppförde mig när det stod "godkänt" på datorn:
P.S. Gissa om jag inte lyckades se ledsen ut när jag berättade åt mamma. Sku skoja lite med henne men nej.

Lana Del Rey - Ride


största inspirationskällan just nu - Gillian Zinser



..så kom febern

Jag vet inte hur det är för er, men med mig verkar det i alla fall vara så att jag ska ha feber en gång per årstid. Nu har jag ändå lyckats vara utan i snart ett år men hipphurra här har vi den igen! Så nu ligger jag hemma och mår dåligt, är svag som bara vad, huvudet dunkar och jag vill bara gömma mig under täcket. Kunde inte sova alls inatt så jag är trött också. Ska trösta mig själv med det ända som kan rädda en dag som den här (förutom att någon bjuder mig på nåt gott och pysslar om mig), nämligen några episodes SATC. Carrie och gänget är den bästa tröst man kan få när man ligger i sängen och tycker synd om sig själv.

Saint-Raphaël, Provence-Alpes-Cote D'Azur, France

Måndagen till ära drömmer jag mig tillbaka till Frankrike.. Bilderna är från St. Raph men om nån vill bjuda mig på en resa till Paris blir jag överlycklig. Tack tack.

jordgubbar in your face

Haha, ser ut som värsta blodiga massakern och den var faktiskt inte så bra jag hoppades på. Lite självgjord ansiktsmask en lördagkväll var det alltså. Skojigt.

sunny sunday

Jag är lite dålig på dethär med att blogga på veckoslutet. Men nu är jag här, sitter framför datorn och funderar på om jag borde äta coco pops eller bara dricka kakao. Flyttar bilder från kameran till datorn också och snubblar över lite Rhodos bilder som vanligt. Saknar det så otroligt. Speciellt mycket saknar jag att få vara tillsammans med Emma, Assi och Ullis en vecka, nu ser jag dem helt för sällan.
Nåja, det här veckoslutet ska jag berätta lite om, istället för att sakna sommaren. Lördagen var inte så intressant alls men fredagen börjades med skola och att köra ut i skogen i nån okänd del av Finland för att spela paintball med Filippa och femton pojkar. Visste bara lite om vad jag sku vänta mig av det hela men det blev kort sagt två timmar som vi sprang omkring i en skog och sköt på varandra. Nu har jag blåmärken längs hela mitt ben men det var det värt!
Efteråt blev det jättebråttom att hinna äta, duscha och byta kläder snabbt som vinden (eller, det tog ungefär en timme..) för att jag måste träffa Emma i stan. Vi försökte kultivera oss men det slutade med att vi gick på kaffe som vanligt. Roligt ändå! Senare på kvällen träffade jag Nadine och Linn och vi gick till ett ställe där vi skulle servera middag och dricka åt några killar. Vi hängde där hela kvällen, drack drinkar och åt av maten i smyg, tills vi sen tröttnade och gick vidare för att dansa och träffa lite vänner.
Som vanligt gick det sen inte riktigt enligt planerna med natten och istället för att fara hem tidigt blev vi kvar tills allt stängde, gick igenom halva stan, bilade hem och stannade lite före vi sen äntligen kom hem till Nadine halv sju på morgonen. Så bestämde vi oss ännu för att äta tacos och se på film vilket resulterade i att jag somnade sittande med mössan på mig. Lyckad kväll!
 

rubrik?

Hej hej. Sitter hemma på soffan just nu och försöker följa med Sherlock Holmes. Det är inte så lätt som det låter med tanke på hur trött jag är. Har dessutom ont överallt efter gårdagens händelser. Men roligt hade jag och ni får veta mer om det bara jag orkar sätta mig vid datorn. Nu ska jag se på film resten av kvällen och sen ska jag sova så jag orkar med allt roligt imorgon. Godnatt


super love

Lyssnar på Celine Dion, nätshoppar lite (köper inget men planerar att köpa en massa) och planerar morgondagen in i minsta detalj. Det blir ett enda springande hit och dit men oj vad det ska bli roligt! Dessutom får jag antagligen tacos till middag sen och det är ju gott. Nu ska jag sova för jag måst vakna extra tidigt imorgon för att ge bilnycklarna åt Filippa när hon stjäl min bil. Hemlighetsfulla jag, haha. Nej ni får veta mer om vad som händer imorgon eller möjligtvis på lördag om inte jag hinner uppdatera så mycket imorgon. Vi får se hur det blir. Ha det gött!
Sjukt irriterande att när jag äntligen hittar de perfekta orangea byxorna så kostar de över 100€. What to do about that? Här är några grejs jag hittade idag i alla fall. Topp, shades och nåt av jeansen ska jag ha. Fint.

om hösten

Höst, säger jag. Ni tänker: oj vad skönt, man kan kolla film och mysa med tända ljus. Men nej. Hösten betyder egentligen att det är för kallt för vanliga jackor men för varmt för vinterkläder. Att det är för mörkt för att man ska orka stiga upp på morgonen, och fast man kanske tvingar sig vakna är man aldrig ändå vaken. Trött hela tiden, det är kallt hela tiden, man vill göra en massa men man orkar inte för man vill bara ligga i sin varma säng. Så känns det för mig i alla fall. Måst komma på en lösning men vet inte riktigt vad jag ska hitta på.
Annars (bortsett mina hata-hösten känslor) har jag haft en vanlig dag idag. Tog sovmorgon för att jag inte orkade vakna (kände att jag sku ha somnat i duschen så jag valde att sova vidare istället för att försöka vakna), hade en lång skoldag till fyra och fick skjuts hem av Helena. Framkallade bilder på konsten och sjöng lite Bohemian Rhapsody i bilen. Nu ligger jag i min varma säng (fast jag egentligen vill gå ut och springa, det är bara så kallt så jag stannar hellre inne) och kollar på 90210 och tänkte snart läsa lite så jag får min bok slutläst till tisdag då jag måst börja på nästa. Som tur är det fredag imorgon och det blir ett bra veckoslut så jag orkar kämpa mig igenom min sista skoldag denhär veckan. Laters
saknar värmen! och livet på sommaren.. worryfree

 

...

What a day. Har sprungit från ställe till ställe och gjort en massa. Hade sovmorgon som tur så skoldagen började med konst och vi tog bilder som vi ska framkalla imorgon. Cool! Efter det hade jag två historia timmar med mannagrynsgröt där emellan och efter skolan åkte vi till Galna Dagarna, Helena och jag. Gick omkring där lite, köpte böcker och filmer (böckerna försvann men vi köpte bland annat andra och tredje delen av Fifty Shades. Efter GD tränade jag med Emma och nu på kvällen har jag kollat på Farsan med Helena. Nu ska jag avsluta mitt inlägg och somna. Det blir en fullproppad dag imorgon också, alltid roligt!
Filmerna vi köpte idag + min nya ABI - tröja. Var lite besviken på att det inte finns nån text på framsidan men byxorna har text och så finns den här fina bilden på ryggen. Gilla!

spring som vinden, Bullseye

Haha fick ett barndomsminne förstört just. Ni som har sett Toy Story på svenska känner väl till när Woody skriker (det som står i rubriken) åt sin häst? Jag och mina syskon låtsades alltid vara Woody, Buzz Lightyear och den där irriterande tjejen, ni vet hon med lammen? I alla fall så hände detta när vi åkte båt och båten skumpade i vågorna, det kändes som att man red på en häst typ. Vi satt då och skrek: "Spring som vinden, Bullseye!" Den ända skillnaden var att hästen fram tills för fem minuter sen alltid har hetat Bonzai för mig. Vilken besvikelse.
Nåja, till vad jag egentligen skulle berätta om denhär fina onsdagen i oktober. Igår kväll pratade jag med en kompis som rider och hon lovade att jag ska få följa med henne nångång. Hon har väl en egen häst om jag inte misstar mig helt och jag kan inte vänta på att få rida ut i skogen! Senast jag red var när jag var runt tolv år gammal. Jag var faktiskt ganska duktig, bäst på ridlägret. Bryr mig inte hemskt mycket om hästar annars men de är ju fina djur och så är det faktiskt riktigt roligt att rida. Skitdyrt bara, vilket är orsaken till att det aldrig blivit någon riktig hobby för mig. Synd, men nu har jag nåt att se fram emot!

the thing with good friends

..Är att man alltid är så sjukt glad att se dem. Dessutom är det skönt att veta att man kan sitta tyst en timme om man vill men man gör inte det för man har så mycket att prata om. Så tack igen Emma för idag, det var helt super! Medan jag ändå håller på och tackar folk kan jag passa på att tacka biffen i tåget som var stor som ett skåp och satt som en groda, jag höll på att storkna av att hålla inne mitt skratt. stor var han!
Filmen - Total Recall - var bra, fast ingen höjdare. Det var mycket skämtande när den tog slut vilket kanske inte är precis vad de hoppades på. Lite mycket action för att man sku hinna förstå vem som var vem och vad som egentligen hände men ändå värd att se! Att sitta i timmar och kolla på Colin Farrell är ju inte helt hemskt det heller. Nu ska jag äta nåt och sen ska jag läsa historia före jag somnar. Woopwoop
 

Rise and shine sleepyhead!

Fantastisk morgon! ( ingen sarkasm )
Jag vet inte vad det är men jag har en av de dagar då man känner sig sjukt bra. Lycklig liksom. And it feels good!
Nu ska jag till skolan, fick stanna hemma 45 min extra idag så jag hinner t.o.m äta frulle. Fast det är jag inte alls van vid så det blir väl bara en banan och lite mjölk.. Fast bättre än inget, eller hur?
Efter skolan blir det bio med Ems (Total Recall) och kanske möjligtvis lite shopping före det.
Förresten, vet ni vad jag vill dricka nu? En slushie, som de vi drack på Rhodos. Yum.


Joel Kinnaman for H&M

Nu har ni väl sett dethär? Han är snygg som alltid och nu kan jag inte vänta tills jag får se nya Snabba Cash! Fast jag har hört att den inte är så jättebra får jag ändå kolla på den snyggingen några timmar - worth it!


tråkigt x1000

Har så otroligt tråkigt. Inget känns kul att göra så jag bara ligger på min säng och stirrar på taket. Datorn är otroligt långsam så den är inte till mycket nytta, den heller. Misstänker att det bara blir middag och sen ska jag sova. Så tråkigt har jag just nu. Försöker planera min fotouppgift till onsdag men kommer ingen vart. Att planera en porträttbild på mig själv är inte precis det jag är bäst på tydligen. Nåja, kanske jag känner mig inspirerad imorgon.. In the meantime bjuder jag på en tuff bild.
klicka på bilden för bildkällan!

8.10.2012

En dag med många nystarter. Ny period, ny vecka, ny deal (gjorde en deal med Ems), nya idéer. Dessutom var det bort med lite gammalt som gällde idag också. Känns bra. Annars har det inte hänt nånting intressant idag. Faktiskt inget. Åt en lunch bestående av morötter och ett rågbröd och nu ligger jag i min säng och väntar på att mamma ska laga middag och ser på 90210. Sånt idag.

söndag // konfirmation

Dagen i bilder
Så blev den tredje av oss fyra barn konfirmerad. Det har varit en lång dag med för mycket kyrka för min smak, fint väder, god mat och roliga släktingar. Riktigt bra för en söndag alltså. Är lite småstolt över brorsan som håller på att bli stor, haha. Nu blir det film och myskläder - min kjol jag hade på tidigare idag var inte riktigt min grej märkte jag och nu vill jag byta bort långklänningen jag hade under kvällen. Flowerpower pants och unicorn t-shirt ftw!

så·coolt·

Funderar på att ta några till hål i öronen. De små bollarna ska jag i alla fall skaffa medan jag funderar. Och en piercing uppe på örat ska jag också ha. Fint.

oj, jag kom fel!


festens överlägset snyggaste shades

in lack of better things to do

Börjar på toppen och går sakta men säkert igenom listan med bloggar jag läser. Kommer antagligen att ta resten av kvällen så jag myser ner mig i soffan med en kopp te och sköna kläder. Veckorevyn finns som sällskap till när jag är klar med dethär och så blir det film ikväll. Lördag ♥
Tänkte förresten börja kolla på Sons of Anarchy, mest för snyggingen Charlie Hunnams skull. Yes, please.

busy saturday

Hej, märkte att klockan är ganska mycket ren och jag har inte hunnit sätta mig ner alls idag förrän just nu. Har varit på språng sen morgonen, med snabba besök hos Emma och Nadine, ett lite längre hos optikern (fixade så jag får glas till mammas gamla glasögon så jag kan använda dem - de är skitcoola, från 80/90-talet) och så var vi till några blombutiker och smyckesbutiker (eller vad det nu heter). Nu fixas det för imorgon och jag söker på nätet efter inspo till vad jag ska ha på mig imorgon, med Emmas svarta kjol. Har noll idéer tills vidare så måst försöka komma på nåt bra. Det blir en lika fullproppad dag imorgon, skoj. Återkommer senare med bilder från igår förresten!
Världens sötaste lilla vovve. Hos Nadine igår före festen. Vi lagade förresten en sallad som jag tyckte var supergod: avocado, sallad, minitomater, malet kött, självgjord sås. Yummy.

festafesta

Hej på er!! Tusen förlåt, kan inte lägga in nån bild på mig nu för jag har inte tillgång till en dator. Ni får alla bilder imorgon och då får ni se vad jag är idag! Temat för festen är: oj, jag kom fel! Så kort sagt kan du vara vad du vill från rödluvan till turist till mexikan till byggubbe. Kommer bli en bra kväll och jag kommer INTE att uppdatera under kväleen, haha sorry. A demain!

bubble bath

Vad jag älskar med hösten. Det är tillräckligt kallt för att hoppa i ett varmt bad med massor ljus runtomkring och bubblor så man inte ens ser badrummet. Yes!

i väntan på morgondagen

Jag tror det kommer bli en bra kväll imorgon. Om inte annars så för att alla från skolan är där, halva årskursen i alla fall. Så det borde väl bli lyckat. Min makeup i morgon kommer att se ut nånting som det här -
Vad tycks? Blir väl bättre med hela outfiten sen, men den får ni inte se förrän på lördag - dagen efter. Har fullt upp hela dagen imorgon men hinner förhoppningsvis lägga in en snabb bild på hur jag såg ut när jag provade kläderna igår.
Idag har det varit mycket prat om morgondagens festligheter bland alla i skolan. Alla oss åtminstone. Annat än det har vi int gjort, fast jag skrev ett franskaprov och vi var på kaffe med några vänner efter skolan. Nu ska jag njuta av att inte ha nånting att göra genom att se på 90210 och nån film. Fick ett tips om någon college party film så det blir kanske den. Laters

Do It Yourself

Har ett litet DIY-projekt på gång här. Inte för att jag är särskilt bra på att sy men jag hoppas resultatet blir bra och visar hur det blir när jag är klar - eller senast på fredag.. Kan knäppa några bilder under processen också, så blir det ännu roligare.
Förresten, ni vet dagar då man får mycket gjort? Jag skulle ha en sån idag, skulle springa på morgonen, vara i skolan, köpa tyg, öva på prov och så vidare. Well, not gonna happen. Min plan gick i stöpet så tidigt som klockan 7:30 på morgonen, då jag bestämde mig för att sova vidare istället för att dra min tjocka rumpa upp från sängen och ut på en springtur. Så hann jag inte ens till min buss och mamma förde mig till skolan där det inte hände absolut nånting intressant. Lyckades ändå ladda mitt busskort och köpa tyg nu efter skolan, så nånting har jag fått gjort. Dessutom bokade jag en tid till optikern för att kolla hur mycket blindare jag har blivit. Så skojigt att inte se nånting!

onsdag

Ville bara säga hej nu för jag vet inte när jag hinner senare idag, HEJ!
gilla hans skjorta + skor!

rymma hemifrån?

Pratade med Emma idag och för första gången förstod jag varför barn alltid vill rymma hemifrån: för det är ända sättet att få sina envisa föräldrar att förstå saker. Ibland måst man vara tydlig i det man vill. Just nu vill jag dansa omkring i mitt rum till gammal musik och sjunga med i alla sånger fast jag inte kan orden, men lillasyster sover (och eftersom jag idag fick veta att hon läser min blogg-hej Melanie!) så ska försöka låta henne sova vidare utan att drömma mardrömmar om min sångröst.
Jag har annars haft en skön dag och gjort absolut inget. Har legat på min säng och läst, sytt min kimono som jag klippte på lite (inspiration hit me efter att ha sett Coco avant Chanel) och ätit morot. Inte så mycket annat faktiskt. Sovmorgon imorgon och engelskafilm sen, passar fint. Nu: bjussar på en bild från Rhodos för jag har ingen bättre och saknar sommaren + ska sova - godnatt!
P.s. Lite Bob Marley i högtalarna passar fint till en tisdagskväll, eller hur?


pausdag

God morgon alla fina! Jag sitter hemma framför datorn just nu, fast jag egentligen borde vara i skolan och skriva mitt mattaprov. Saken är den, att jag kunde helt ärligt, utan att alls överdriva, inget av det vi har gått igenom under kursen. Eftersom pappa var borta hela dagen igår och jag skrev min superbra engelskauppsats, så kunde jag inte lära mig nånting heller. Så här sitter jag nu, sjukanmäld av mamma som tyckte det är bättre för mina vitsord att jag inte skriver nu. Har haft en riktigt skön morgon, med matlagning (inget komplicerat) till bra musik, mys i min kimono och nu blir det film. Antingen Memoirs of a Geisha, the Fighter, Pearl Harbor eller Coco Chanel-filmen. Eller varför inte alla? Nåja, nu ska jag fortsätta med min dag borta från datorn. Laters
Älska tid på morgonen!

lätt de tuffaste kidsen i byn

Snubblade på dehär bilderna när jag sökte bilder till min engelskauppsats. Är avundsjuk på dehär två, så sjukt coola. Tror att jag kanske har gjort ett liknande inlägg tidigare faktiskt men det är de värda.
Annars så har exakt hela min dag gått åt till att skriva min engelskauppsats som nu när den är färdig och nyutprintad i mammas händer när hon läser igenom den består av fyra sidor text och två bilder. Rubriken: African Americans - from slavery to greatness. Är lite småstolt över rubriken faktiskt, haha. Nu ska jag sova, godnatt!

lördag // måndag

Bildbomb från lördagen då vi var i Åbo med familjen. Vi åt på en jättefin restaurang (Blanko) som ni alla ska prova om ni nånsin är i Åbo. God mat och trevlig personal. Så var det efterrätt hemma hos brorsan i deras fina lägenhet. Fick sån flytta-hemifrån-feber att det inte är klokt!
Idag har jag varit trött och gått omkring med mössa och halsduk hela dagen. Såg på en riktigt dålig film på finskan (jag sov genom halva-så dålig var den) och nu försöker jag samla inspiration till en fyra sidors engelskauppsats om någon historisk händelse. Ikväll blir det att försöka läsa på mattaprovet och förstå nånting. Laters

RSS 2.0